De druif

’s Ochtends vroeg geplukt met pure liefde.

Wijndruiven oogsten, pure ambacht

Wat is het toch genieten, onze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Maar voordat je deze inschenkt is er een heel proces aan vooraf gegaan. Dit start met het dagelijks controleren van de druiven, net zolang tot ze rijp zijn om geplukt te worden. Elke druivenrank krijgt liefde en aandacht. Dat is mensenwerk. Met alle zintuigen op scherp. De druif moet de juiste balans tussen suikers en zuren hebben, dit vraagt om nauwkeurige precisie. Gerijpt met aandacht.

Bezoek je druiven ranken in Stellenbosch
Bezoek je druiven ranken in Stellenbosch

Wijndruiven oogsten, pure ambacht

Wat is het toch genieten, onze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Maar voordat je deze inschenkt is er een heel proces aan vooraf gegaan. Dit start met het dagelijks controleren van de druiven, net zolang tot ze rijp zijn om geplukt te worden. Elke druivenrank krijgt liefde en aandacht. Dat is mensenwerk. Met alle zintuigen op scherp. De druif moet de juiste balans tussen suikers en zuren hebben, dit vraagt om nauwkeurige precisie. Gerijpt met aandacht.

Druiven plukken in de vroege ochtend

’s Ochtends vroeg vind je onze mensen tussen de wijnranken op het land in Stellenbosch. Het is nog niet te warm. Voor behoud van de smaak, kwaliteit, houdbaarheid en complexiteit van de wijn, plukken we de druiven in de koele ochtend. Dit voorkomt te snelle gisting van de druif wat weer effect heeft op het alcoholpercentage. Na het plukken worden de druiven direct vervoerd naar de koele kelder in het wijnhuis. De beste kwaliteit van de rank. Geplukt met pure liefde.

Duurzaam verwerkt, je proeft het

Het wijn maken gebeurt geheel 100% natuurlijk. Ook het proces na het plukken volgen we op de voet. De wijn wordt gebotteld onder de beste omstandigheden. We controleren onder andere op restzuurstof, voor en tijdens het bottelen. Hoe minder zuurstof des te langer is de wijn houdbaar. Zo kunnen we de wijn ook puur natuur houden. Ook de flessen, etiketten en doppen, alles leggen we langs de lat van onze kwaliteitsnorm. Eerlijk en duurzaam. Het geheim van de goede wijn zit niet alleen in het proces, maar zeker in de smaak. Je proeft het!

m
m

Duurzaam verwerkt, je proeft het

Het wijn maken gebeurt geheel 100% natuurlijk. Ook het proces na het plukken volgen we op de voet. De wijn wordt gebotteld onder de beste omstandigheden. We controleren onder andere op restzuurstof, voor en tijdens het bottelen. Hoe minder zuurstof des te langer is de wijn houdbaar. Zo kunnen we de wijn ook puur natuur houden. Ook de flessen, etiketten en doppen, alles leggen we langs de lat van onze kwaliteitsnorm. Eerlijk en duurzaam. Het geheim van de goede wijn zit niet alleen in het proces, maar zeker in de smaak. Je proeft het!

Zuid-Afrikaanse druif

De samenstelling van de Zuid-Afrikaanse druiven is met zorg uitgezocht. De Pinotage druif is typerend voor Zuid-Afrika: een kruising tussen de twee druivenrassen Pinot Noir en Cinsault. De Cabernet Sauvignon is de meest beroemde druif van allen en voelt zich heerlijk thuis in het warme klimaat om te rijpen. Voor de droge witte wijn gebruiken we het Sauvignon Blanc druivenras. Door de koele ligging in de vallei, met wind van de oceaan, krijgt ons fruit het karakter en smaak mee. Na veel en vaak proeven met onze klanten in Nederland hebben we de ultieme smaak uit het fruit weten te halen. Genieten met een G.

Overtuigd?

Dan is het nu aan jou om het geheim te gaan proeven

X